Ud over det vi leverer – som kan ses under “Vores Priser” – skal der også tænkes andre ting ind i en begravelse. Nedenfor vil vi beskrive disse og også forsøge at sige lidt om priserne.


FolkeBegravelse giver

10% rabat på alle gravsten


Denne rabat har kunnet forhandles hjem, fordi bedemænd normalt modtager et stort gebyr, når de henviser deres kunder til en stenhugger. Endda ofte uden at have et udlæg. Vi synes imidlertid ikke, at det er fair på den måde at gøre gravsten dyrere for forbrugeren, når det er unødvendigt, for i modsætning til f.eks. blomster og dødsannoncer, som hurtigt skal indkøbes til højtideligheden, og hvor det giver mening, at vi lægger pengene ud, kan det med gravsten sagtens vente lidt – evt. til midlerne i boet er frigivet.
     Så på den måde bliver gravstenen billigere for dig!

Prisen på gravsten er meget forskellig, og afhænger af stenens størrelse, og hvor meget den skal forarbejdes osv., men du vil altid få et fast tilbud, så du kender den nøjagtige pris.

Ud over at være dygtig er vores stenhugger også hæderlig og bruger altid den samme prisliste. Så der er tale om en reel rabat. 

(Normalt er gravstenen den største post på regningen. Det skyldes blandt andet, at stenene er dyre at udvinde, at transportere og at værktøjet som bruges til bearbejdningen er kostbart).

Kisten pyntes med blomster i langt de fleste tilfælde. For det meste fylder pyntningen halvdelen af kisten. Prisen på sådan en ligger mellem 1.100 Kr. og 1.500 Kr. Hele kisten kan selvfølgelig også dækkes, eller der kan være en mindre dekoration midt på kisten.
Der kan også leveres forskellige dekorationer, som ligger på gulvet foran eller omkring kisten. Det vil vi gerne vise dig og sige mere om, når vi mødes.
     Kisten kan også pyntes med andre ting, f.eks. Dannebrog eller autografer – eller måske bare en enkelt rose.

Læs i øvrigt om vores “Procent-regel” her.

De store aviser:
En dobbeltspaltet annonce i en stor landsdækkende avis koster næsten altid over 2.000 Kr. Den kan selvfølgelig også være enkeltspaltet, og så reduceres prisen selvfølgelig. Nedenfor kan du se eksempler på tre store avisers dødsannoncer. Se priser og symboler/vignetter og find inspiration til, hvordan din annonce skal se ud.
Berlingeren • Politiken • Jyllandsposten

De mindre aviser:
Priserne hos lokale dagblade og alle gratisaviser er meget forskellige – men dog en del mindre end de store aviser.

Vi leverer forskellige, flotte salmeblade eller sangblade, som er med til at højne oplevelsen ved en begravelse. Selv om der er tale om flotte farvetryk i en god papirkvalitet, er det ikke særlig dyrt.
     Der er mange forskellige skabeloner at vælge imellem. Se her.
     Vi hjælper med at designe og bestille sangbladet. Designet kan også leveres som takkekort.

Trådløs højtaler
Vi stiller en trådløs højtaler til rådighed – gratis. Den giver flot lyd i selv de største krematoriesale. Bruges mest ved borgerlige handlinger, hvor der jo ikke er orgelmusik og korsang som i kirken. Let at forbinde med jeres – eller vores – telefon m.m.

Lej en musikstuderende fra Musikkonservatoriet.
Vi formidler kontakten. Vær med til at støtte de unge.

De studerendes priser er langt lavere end de færdiguddannedes, og de er kendt for at lægge hele sjælen i opførelsen.
En dygtig musiker kan gøre en stor forskel og være med til at løfte begravelsen op på et langt højere niveau.

Prisen? Måske 1.000 – 1.500 Kr. Det aftales med den studerende.

(Eller “mindesamvær”, som er et lidt finere ord for gravøl).


De penge, du sparer hos os, kan du måske bruge på at opgradere mindesamværet, og holde en reel afskedsreception for afdøde. Der er masser af muligheder: Restauranter, forenings- og beboerlokaler eller derhjemme. Eventuelt i haven. Og det er let at få leveret mad-ud-af-huset, hvis I ikke vil knokle med det selv.

KIRKEGÅRD

Vi hjælper altid gerne med at få kontakt til kirkegården og også at få oplyst, hvad priserne er. Er det nødvendigt lægger vi også gerne pengene ud.

Prisen på et gravsted varierer utrolig meget. På Københavns Vestegn kan det koste over 30.000,- Kr. for at få en kiste sat ned i en enkeltgrav i et fælles græsareal – hvis altså afdøde ikke er medlem af Folkekirken. Ude på landet kan det være tæt på gratis at få et urnegravsted, hvis man er medlem af Folkekirken.

Generelt kan man sige, at hvis kirken ejer jorden, er det altid dyrere for den, som ikke er medlem af folkekirken at blive bisat eller begravet. Når kommunen ejer kirkegården er der normalt ikke forskel på prisen og generelt kan man også sige, at jo længere væk kirkegården er fra storbyen – jo billigere er det.

KREMATORIUM

Prisen på en kremering varierer på landsplan fra lidt under 2.000 Kr. til lidt over 3.000 Kr. (Differencen skyldes, at der er forskellige kommunale tilskud).

På et tidspunkt håber vi, at kunne sige lidt mere om køb af disse ydelser:

Rydning/tømning af dødsbo.

Behandlig af dødsbo.

Salg af afdødes bolig.