vi er specialister i borgerlige begravelser

Borgerlig Begravelse

Hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken – eller bare ikke ønsker, at en præst skal medvirke ved højtideligheden, kaldes det en borgerlig begravelse. Her vil bisættelsen eller begravelsen foregå i et kapel på et krematorium, men kan også finde sted i et sygehuskapel, på et plejhjem, et spillested, en lade osv.
     Modsat en kirkelig handling, som har et helt bestemt forløb, er det meget mere frit, hvordan en borgerlig begravelse afvikles. I langt de fleste tilfælde benyttes der et kapel på et krematorium. Det lejes for en halv time, som er ca. den tid, det også ville blive brugt i en kirke, så der er normalt god tid. Det er dog også muligt at booke en hel time.
    Mulighederne er mange, og vi er selvfølgelig behjælpelige med at arrangere lige præcis den borgerlige begravelse, som du/I ønsker. Der kan f.eks. være en solist, som optræder, et kor eller måske en power point præsentation, osv.  Og er der ingen blandt de pårørende, som kan skrive en tale, holde den eller lede ceremonien, påtager vi os det gerne.

En borgerlig ceremoni kan f.eks. bestå af følgene punkter:

 • Først spilles der eventuelt noget musik, som sætter den rette stemning, mens de sidste deltagere finder deres pladser.
 • Så kan der bydes velkommen til den borgerlige begravelse
 • Derefter lyttes der måske til et musikstykke. Måske afdødes yndligsmusik.
 • Eventuelt synges der en sang.
 • Normalt vil der også være en tale – eller to.
 • Så lidt mere musik.
 • Til slut kan der siges tak for den venlige deltagelse og de fine blomster, og det kan annonceres, og hvis der er et mindesamvær efterfølgende, kan der informeres om, hvor dette finder sted.
       Læs mere nedenfor og bliv inspireret til at sammensætte lige præcis den ceremoni, som du ønsker. 
Tripodsky

Hvis der er brug for det stiller vi – uden beregning – en lille kvalitetshøjtaler med en stor lyd til rådighed for afspilning af f.eks. playliste.

alt indenfor lyd og billede

Hvis ikke du selv kan levere grejet og ekspertisen, samarbejder vi med en af de bedste leverandører indenfor billede og lyd. Der er nærmest ikke nogen grænser for, hvad der kan arrangeres. Nedenfor gives priserne på to mindre events, som begge tænkes at finde sted i Glostrup Krematoriums Kapel på en hverdag:

 • Projektorpakke til 4.812,50. En professionel operatør er med en lille time før ceremonien og til det hele er taget ned igen. Faktisk er det muligt på denne måde at afholde sin egen begravelse og tale til de forsamlede – fra lærredet!
 • Band opsætning til 6.875 Kr. 2 pæne søjlehøjttalere, 2 mikrofoner på stativ, DJ, mixer med mulighed for tilslutning af instrument og lydtekniker.

skriv en sidste hilsen på kisten

Køb 10 sprittusser til 175 Kr. 
Ca. 20-25 minutter før højtideligheden begynder, er der normalt adgang til salen, og af og til synes de nærmeste pårørende, at det er en god idé at give deltagerne mulighed for at skrive på kisten, hvad de har i hjertet. Mindre børn kan alternativt have en tegning med hjemmefra til at lægge på kisten.
     Tusserne er med kantet akrylspids, der giver mellem 2 og 5 mm i skrivebredde.

højtidelighed over urnen

Mere kommer snart… 

st

Kære Per! Tak for din utroligt omhyggelige og professionelle hjælp! Det er trygt at være i dine hænder. (Fra en mail).

Signe Adrian
Lektor og billdedkunstner

st

Kære Per. Jeg kan ikke takke dig nok for al din hjælp du har ydet. Du er hjælpsom, tjenstvillig, venlig m.m. En kæmpe tak.

Mette Wiecker
Dekoratør

st

Vi blev hjulpet på en meget professionel og omsorgsfuld måde i en ret svær tid af Per, som var med os hele vejen.

Kirstine Vangkilde
Diplomat

 

st

“Den idé er genial” udtalte Jacob Risgaard fra Løvens Hule i “Formiddag på Fireren”. Find linket under “Klummen”

Jacob Risgaard
Serie-iværksætter

døgnåbent

© Folkebegravelse.dkYdelserBorgerlig Begravelse